Samen Bevallen

Voor stellen, in 4 avonden voorbereiden op de komst van jullie kindje

De Cursus Samen Bevallen biedt de mogelijkheid om je samen met je partner voor te bereiden op de bevalling. Samen sta je voor een grote verandering; jullie gaan ouders worden. Je kijkt er samen naar uit, maar hebt ook onzekerheden en vragen zeker als het de 1e keer is. Als partner is het prettig dat je weet wat je kan verwachten en welke steun je kunt bieden tijdens de bevalling. Je voelt je dan een stuk minder machteloos. Binnen de cursus Samen Bevallen krijgen jullie praktische informatie, worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Tijdens de cursus is er steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat deze actief betrokken kan zijn bij jullie bevalling.

Voor informatie over de cursus en startdata verwijs ik je naar www.samenbevallen.nl

zwangerschapscursus Slim Bevallen

Slim Bevallen

Eéndaagse praktische cursus op zaterdag 

Tijdens deze cursus krijg je veel praktische informatie over de fases van de bevalling en leer je ademhalingstechnieken en houdingen waar je echt wat aan hebt. Belangrijk hoe blijf je ontspannen en hoe ga je om met pijn. Veel aandacht voor hoe je partner je kan ondersteunen, om samen goed voorbereid en met vertrouwen de bevalling in te gaan.

Deze cursusdag volg je samen met je partner!

Inhoud cursus

start bevalling - de ontsluitingsfase - de persfase - eerste contact kindje - omgaan met pijn - mogelijke ingrepen (vacuümpomp, keizersnee enz..) diverse ademhalingstechnieken - houdingen - perstechniek - ontspanningsoefeningen - geboorteplan

De cursus wordt gegeven op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Deze dag is inclusief koffie, thee, fris, lekkers. Tussen de middag wordt een lunch geserveerd.

Na afloop krijg je een reader waarin je in alle rust nog eens de informatie door kunt lezen. De kosten van deze cursus zijn € 125,- per stel

Beide cursussen worden veelal (deels) vergoed door je zorgverzekering.

Cursusdata 2020

Slim Bevallen cursusdata
 22 februari
18 april
27 juni
15 augustus

 

Nieuws

meer nieuws